maandag 30 november 2009

Onderstebovenboot

Stel dat je een boot ondersteboven keert in water dat niet al te diep is, zodat de mast in de bodem wordt vastgeprikt en de kiel boven water uitsteekt. En dat dan de mast opnieuw wortel schiet en dikker en dikker wordt, terwijl op de romp een eiland ontstaat. Kokkels en zeeslakken zullen hun holletje maken in het ruim, zeewier zal woekeren in de touwen, vissen zwemmen tussen de zeilen door. En als het water dan wegzakt zal er een grote paraplu op het land staan, met meeuwen en planten bovenop. En de mensen zullen wijzen: het is een wonder! het is een wonder!

woensdag 25 november 2009

Zeer kort foldspace sprookje

Op een dag waren de huizen draden. De straten waren ruitjespapier geworden, en de ramen gaten in de lucht. Het leek me wel handig, de stad op te kunnen vouwen en in mijn zak te steken, het huis op te rollen en uit het raam te gooien. Tot ik me afvroeg: en als ik nu zelf opgevouwen in een zak zit, of in een huis ben opgerold?

zaterdag 21 november 2009

Live blogging vanuit Vilnius


Op het moment van schrijven is het vijf over twee 's nachts en zit ik in een hotelkamer vol foto's van Winston Churchill. ELIA organiseert in Vilnius het Neu/Now Festival, waar afstuderende kunstenaars uit heel Europa worden gepresenteerd, en op ELIAblog wordt daar verslag van gedaan. Dat wil zeggen, dat doe ik. Met enige zelfcensuur maar daarom niet minder enthousiast.

http://eliaartschools.wordpress.com/category/neunow/

zaterdag 14 november 2009

Nog geen eigen site, wel een eigen portfolio


Voor facebook-vrienden zal dit niet veel nieuws bevatten. Maar omdat niet iedereen mijn facebook-vriend is, zijn mijn tekeningen nu ook te vinden op http://FlorisOtto.jotta.com.

(Over een eigen site, waar je ook mijn papers, poems & other stuff kunt vinden, wordt nog nagedacht; vooralsnog is een deel ervan te vinden op archive.org)