zaterdag 13 maart 2010

Eerste stapjes als politiek tekenaar

Roerige tijden in Den Haag. En het was toch eens tijd om iets anders dan filosofen te gaan tekenen. Vandaar deze eruptie als politieke tekenaar. Sinds kort ook actief op www.hardhoofd.com.








donderdag 4 maart 2010

Aan de muur op de Passeerdersgracht

Galerie Schijnheilig, Passeerdersgracht 23
opening "Portrait Expo" vrijdag 5 maart, 19:00


Schijnheilig ontstond vijf jaar geleden in een kraakpand aan de Heiligeweg, vanuit een groep activistische jonge filosofen e.a. die in datzelfde jaar ook het festival Damoclash organiseerden en betrokken waren bij de studentenprotesten van 2004-2005, en die "wel eens in verband gebracht worden" met de Maagdenhuisbezetting van 2005. Na jaren zwerven langs verschillende tijdelijke onderkomens, en een jarenlang vruchteloos overleg met de gemeente over de atoombunker onder de Vondelparkbrug, heeft de groep nu het breekijzer gezet in een oud schoolgebouw aan Passeerdersgracht 23. En het is er direct een bijzonder levendige boel geworden.


Eerder al was ik daar te bewonderen als stand-up philosopher - ziehier de live impressie die Argibald&co ervan maakten. En nu zijn mijn karikaturen daar te zien als deel van de Portrait Expo - ik ben net terug van het geduldig met fototape tekeningen op een zwart vel foam plakken. Opening morgen om 19:00. Muziek, performances, goedkope drank en een authentieke kraakpandsfeer. Wat wil je nog meer.