maandag 26 augustus 2013

zondag 25 augustus 2013

Bury your dead

Drawing I made today as part of an ongoing dialogue in ink with Iskra Vuksic - which started with A modern traffic light


maandag 12 augustus 2013

Around the house

Eerder vandaag in hard//hoofd. Klik op afbeelding voor groter formaat.
 

Het heeft me lang gekost de vakantie te leren waarderen. Ik hou er nog steeds niet echt van. Het culturele en academische leven ligt stil en de bibliotheken zijn beperkt open. De eerste stap was te leren reizen – dat wil zeggen, ergens heen te gaan en voortdurend impulsief te besluiten wat ik nu zal gaan doen. De tweede stap was de rest van de tijd te doen wat ik altijd doe. Zolang ik mezelf niet wijsmaak dat ik in twee maanden een half proefschrift en drie artikelen ga schrijven, lukt dat vrij aardig.



Mijn vader kon geen dingen weggooien. Ik kan dat ook niet. Mijn oplossing is om geen overbodige dingen mijn huis in te laten. Mijn vaders spullen heb ik grotendeels weggegeven; zijn koelkast wasmachine namaak Rietveldstoel oude erlenmeiers houten beeldjes bruin aardewerk en kaasmolens staan nu bij vrienden, als een soort van monument in de diaspora. De olielampen, kimono, japanse prent en brievenweger heb ik gehouden.

vrijdag 2 augustus 2013

Onbedoelde kunst is overal

UB Amsterdam Bijzondere Collecties | Westersingel, Rotterdam | NAi




Ik geloof niet dat de buurman doorheeft dat hij een conceptuele installatie in zijn tuin heeft.