maandag 4 november 2013

This has been done before

The Bookstore Project Space
Ernest Staesstraat 1 Amsterdam
23 november - 8 december
opening 23 november 16:00

This has been done before is mijn tweede solo-expo, na Fading in and out of meaning in Schijnheilig (2011). De tentoonstelling omvat werken in tekst en beeld uit de afgelopen drie jaar, grotendeels niet eerder te zien geweest.

Mijn tekst-en-beeld-werken gaan uit van een fascinatie voor de visuele impact die tekst heeft, en de wijze waarop het zich in je geheugen nestelt, juist omdat het semantisch geladen is. Daar zit een paradox in: tekst als beeld is juist zo indringend omdat het betekenis heeft, maar door het als 'beeld' te behandelen ontdoe je het juist van zijn betekenis. Hetzelfde geldt voor tekst die je bij jezelf herhaalt (het effect waar poëzie op mikt): het wordt door de herhaling een betekenisloze mantra. Ik probeer op verschillende manieren die effecten te combineren en zo iets te maken wat het midden houdt tussen poëzie en beeldende kunst, maar eigenlijk geen van beide is.

Dit doe ik o.a. via door tekst die naar zichzelf als beeld of naar een eraan gekoppeld beeld verwijst, tekst die ingebed is in een 'landschap' of 'flowchart', en door variaties op de 'postcard'. Karikaturen zitten er niet tussen.

Curator: Zippora Elders

Openingstijden:
zaterdag 12:00-18:00
zondag 15:00-18:00
en tijdens evenementen (o.a. filmavonden) van The Bookstore.

Te bereiken met tram 7 of 14, halte Bos en Lommerplein
of metrostation Burgemeester de Vlugtlaan

Zondag 1 december om 13:00 is een interactieve performance/evenement voor buurtbewoners en andere geïnteresseerden, inhoud ntb.
www.bookstoreproject.nl/bookstore-in-between-floris-solleveld/
www.facebook.com/events/167279723480470

Geen opmerkingen: